Om mig

IMG_3976Jag funderar mycket på vad vi här hemma ska äta. Det ska vara snabbt, gott och helst inte kosta skjortan. Och varierat då. Det är där skon klämmer. Det kommer alltid perioder när inspirationen är som bortblåst. Det var i en sådan period som jag kom på det här projektet med att samla mina och vännernas recept.

Här på bloggen lägger jag ut mina egna matpåhitt, mycket för att samla dem någonstans. Dessutom lagar jag emellanåt, med eller utan recept, mat som mina facebookvänner lagt ut på facebook att de har lagat. Tillsammans kan det med tiden bli en ansenlig samling recept tror jag. Förhoppningsvis kommer min familj att få en mer varierad kost och vem vet, kanske jag kommer att kunna inspirera någon till att prova något nytt.

JAG LAGAR MAT & BAKAR BRÖD PÅ EN HÖFT

Som matlagare är jag en sån som läser massor av recept, sedan följer jag dem aldrig till punkt och pricka. Kokböcker är inspiration för mig, inte instruktioner. Men ibland skriver jag ner mina egna recept och dem följer jag… oftast.

Bröd bakar jag ett par gånger i veckan. Aldrig med surdeg (det är någon surdegsförbannelse jag har över mig tror jag) och alltid på en höft. Därför finns det inte så många brödrecept här på bloggen. Kanske skulle filma rakt ner i bunken någon gång?

Vi är en familj med två vuxna, en tioårig matglad kille och en lite kräsen tjej på nio år. Vi bor i ett mysigt, litet vitt hus i Göteborg med en ganska stor trädgård. Jag försöker plocka in egenodlad mat i min repertoar, men sniglarna hinner ofta före. Det jag verkligen älskar att göra i köket är att baka, men vardagsmat blir det förstås mycket mer av.

En reaktion på ”Om mig

  1. Du har alltid varit mat- och bakinspiration för mig, perfekt med blogg som jag kan följa!! Stooora kramar till er alla fyra!! /fr Annapanna i Muppsala

Lämna en kommentar